Lightroom CC 2015.7/Lightroom 6.7 un Adobe Stock

Šodienas iepriecinājums – jauna apakšversija Adobe Lightroom un Adobe Bridge, kas piedāvā iespēju tiem, kuri savus attēlus tirgo Fotolia/Adobe Stock, veikt procesu integrētākā veidā, nepametot savu apstrādes programmu.

Vispirms par Lightroom jaunumiem

Pamatā, bez kļūdu labojumiem, galvenie jaunumi ir trīs.

  1. Attēlu tiešās augšupielādes/publicēšanas iespēja attēlu tirdzniecības vietnē Adobe Stock (Fotolia).
    Piezīme. Pieejama vienīgi Creative Cloud lietotājiem.
    Pēc atjauninājuma instalēšanas kreisajā malā panelī Publish Services parādīsies jauna sadaļa Adobe Stock, kuru nepieciešams konfigurēt (Set up…).adobestock-panelis
    Nospiežot Set up…, atveras dialoglogs Lightroom Publishing Manager. Ja vēl nav izveidots savs Adobe Stock konts, šajā vietā ir iespēja to izdarīt.stock-configJa konts jau ir, tad šeit vienkārši jānospiež Save un process ir noticis. Rezultātā iegūstam sinhronizētajām kolekcijām līdzīgu mapi, kurai vienkārši varam uzvilkt augšupielādējamos attēlus.adobestock-reg

    Paralēli šim panelim, ērtības labad publicēšanas iespēja izvietota arī vidū augšmalā zem moduļu izvēlnes (virs filtriem, ja tie ir aktivizēti)

    adobestock-publish

    Vairāk par attēlu sagatavošanu un publicēšanu var lasīt Adobe mājas lapā.

  2. Iespēja attēlus apstrādāt modulī Develop izmantojot Smart Previews arī gadījumos, kad cietais disks ar attēliem ir pieslēgts. Tas ir ar domu, ka pie ierobežotas datora jaudas, šādi process būs ātrāks, īpaši milzīgiem uagstas izšķirtspējas attēliem. Blakne – iespējama attēla vizuālās attēlošanas pasliktināšanās, tomēr ar galarezultātu viss būs labi. Ja ir vēlēšanās šo lietot, tad logā Preferences (Cmd/Ctrl+,), sadaļā Performance jāaktivizē izvēle Use Smart Previews… un jāpārstartē Lightroom programma.smartpreviews
  3. Izveidota All Synced Photographs kolekcija. Tā atrodas moduļa Library panelī Catalog.
    Piezīme. Pieejama vienīgi Creative Cloud lietotājiem.allsyncedphotoŠeit tiek rādīti visi attēli, kuri ir sinhronizēti ar Lightroom mobile ierīcēm, pat ja tie neatrodas nevienā no atsevišķajām kolekcijām. Tādējādi attēli, kuri atrodas Lightroom on the web versijā un Lightroom for mobile (iOS vai Android), redzami šeit vienkopus  kā All Synced Photographs kolekcija.Pievienot attēlus kolekcijai All Synced Photographs iespējams arī tad, ja tie neatrodas nevienā no sinhronizētajām kolekcijām, tos vienkārši “uzvelkot” uz kolekcijas nosaukuma.
    Piezīme! Jāņem vērā, ka šajā gadījumā jābūt aktivizētai izvēlei Sync with Lightroom mobile.Izdzēšot attēlus no All Synced Photographs kolekcijas, tie tiek izdzēsti no Lightroom Mobile ierīcēm, bet ne no paša datora programmas.
    Piezīme! Izmetot attēlus no kādas no sinhronizētajām kolekcijām, izdzēšot kādu no sinhronizētajām kolekcijām, vai pārtraucot tās sinhronizāciju, attēli saglabājas All Synced Photographs kolekcijā. Ja ir vēlēšanās pārtraukt kādu attēlu sinhronizāciju, tad to jāizdzēš no All Synced Photographs.

Par Bridge un Adobe Stock

Šeit darbības ļoti līdzīgas. Tieši tāpat, ja vēl nav, tad, izmantojot izvēlni labajā augšējā stūrī sadaļā Publish, jāizveido savu Adobe Stock kontu vai jāpieslēdz jau esošo,

bridge-stock-reg

un var sākt lietot.

bridge-stock

Vienkārši un ērti.

P.S. Papildinājums! Ja pēc atjauninājuma neredziet paneli Publish, to jāpieslēdz: Window > Publish Panel.

Lai veicas!

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: